Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 7μήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αυξημένη η ζήτηση για κρατικό χρέος της ευρωζώνης. Αρνητικό πρόσημο στην απόδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου.

Σε χαμηλό 7μήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς η υπόσχεση για περισσότερη τόνωση από την ΕΚΤ ενίσχυσε τη ζήτηση για κρατικό χρέος της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχωρούσε στο 0,614% και του 5ετούς στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,137%, ενώ αρνητικό πρόσημο εμφανίζει και η απόδοση του 7ετούς, στο -0,004%.

Οι ισχυρές επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων έρχονται την ώρα που τα περισσότερα ομόλογα της νότιας Ευρώπης έχουν επωφεληθεί από την επιφυλακτική στάση της ΕΚΤ στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά και τη στροφή στους στόχους πολιτικής που έχουν ήπιες επιπτώσεις.

«Το γεγονός πως οι αποδόσεις των 5ετών ελληνικών ομολόγων άγγιξαν ιστορικό χαμηλό σχετίζεται άμεσα με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, συγκεκριμένα το πρόγραμμα PEPP», ανέφερε ο οικονομολόγος της Investec, Philip Shaw. «Η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού της ΕΕ έχει επίσης βοηθήσει, και η Ελλάδα φυσικά έχει επωφεληθεί», πρόσθεσε.

Στο -0,452% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,61% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 0,26% του ισπανικού και στο 0,2% του πορτογαλικού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v