Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Στις 22,2 μονάδες υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, χαμηλότερα του αναμενόμενου. Η προσοχή στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, σε μια γενικότερα χαμηλών τόνων συνεδρίαση εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, με τον δείκτη Sentix να υποχωρεί τον Αύγουστο στις 22,2 μονάδες από 29,8 τον Ιούλιο, σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές, που αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο παρά τα επίμονα προβλήματα στις προμήθειες στον τομέα της μεταποίησης.

Η αγορά δεν έδειξε να αντιδρά στα σχόλια του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann, που είπε πως η ΕΚΤ πρέπει να σφίξει τη νομισματική της πολιτική αν χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις και πως δεν πρέπει να την αποτρέψει το κόστος χρηματοδότησης των κρατών της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,46%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 0,56%, του ισπανικού στο 0,23% και του πορτογαλικού στο 0,12%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 0,54%, του 7ετούς στο -0,08% και του 5ετούς στο -0,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v