Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6 μηνών τα ευρωπαϊκά yields

Στο -0,36% η απόδοση του 10ετούς Bund. Κατά 2,8 μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 0,77%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς, στο -0,035%. Το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Σε υψηλό 6 μηνών τα ευρωπαϊκά yields

Στο πιο υψηλό των τελευταίων 6 εβδομάδων ενισχύονται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τετάρτη, με την κίνηση να ενισχύεται από τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον μελλοντικό ρυθμό αγορών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το κόστος κρατικού δανεισμού κινήθηκε ανοδικά την Τρίτη μετά τη δημοσίευση του πληθωρισμού ευρωζώνης -έφτασε στο πιο υψηλό της τελευταίας 10ετίας.

Η απόδοση του 10ετούς Bund φτάνει στο πιο υψηλό 6 εβδομάδων, στο -0,36%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ενισχύεται στο 0,72%. Κατά 2,8 μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 0,77%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 5ετούς, στο -0,035%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 1,6 μονάδα βάσης, στο 1,94%.

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύσσεται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα το λάβει αυτό υπόψη στις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος σε ισπανική εφημερίδα. 

Καθώς το κόστος δανεισμού παραμένει εξαιρετικά χαμηλό και η Ευρωζώνη έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τα χειρότερα από τη μετάλλαξη Δέλτα, αρκετοί αξιωματούχοι έχουν ζητήσει να μειωθούν οι έκτακτες αγορές ομολόγων από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προετοιμασθεί ο τερματισμός τους τον Μάρτιο του 2022.

«Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα το 2021 από ό,τι αναμέναμε και αυτό θα αντανακλάται στις προβλέψεις που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ντε Γκίντος στην εφημερίδα El Confidencial. «Θα έχουμε νέες προβλέψεις τις επόμενες ημέρες και θα αποφασίσουμε ανάλογα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v