Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο -0,17%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,18%.

Ηπιες κινήσεις για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τη Δευτέρα, πρώτη μέρα trading για τη νέα χρονιά. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται δύο μονάδες βάσης, στο -0,17%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,18%.

Κατά 1,3 μονάδα βάσης χαμηλότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,30% ενώ του 5ετούς με πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης φτάνει στο 0,56%. Μεγαλύτερη καθοδική κίνηση σημειώνει του 10ετούς ισπανικού, κατά 5,1 μονάδες βάσης, στο 0,54%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού υποχωρεί κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 1,15%.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας,κατέβασε ταχύτητα ο τομέας της μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της IHS Markit. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) της ιδιωτικής εταιρείας υποχώρησε στις 58 μονάδες, όσο ήταν και η αρχική εκτίμηση, από 58,4 τον Νοέμβριο. Yπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από τις 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό δείχνει συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v