Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές κινήσεις στα αμερικανικά yields

Η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,83%, ενώ του 2ετούς ενισχύεται εννέα μονάδες βάσης, στο 1,18%. Μία με δύο μονάδες υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Στο 1,69% του ελληνικού 10ετούς.

Μικτές κινήσεις στα αμερικανικά yields

Mικτές κινήσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν την τελευταία ενημέρωση πολιτικής της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς τελούσε υπό διαπραγμάτευση πάνω από το 1,86% την Τετάρτη, αφού η Fed σηματοδότησε ότι θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο, για πρώτη φορά σε τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση ότι πιστεύει ότι υπάρχει «αρκετός χώρος» για να αυξηθούν τα επιτόκια χωρίς να βλάψει την αγορά εργασίας.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση, η κεντρική τράπεζα είπε ότι με πληθωρισμό πολύ πάνω από το 2% και την αγορά εργασίας ισχυρή, αναμένει ότι σύντομα θα είναι σκόπιμο να αυξηθεί το εύρος για τα επιτόκια.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η μηνιαία αγορά ομολόγων της κεντρικής τράπεζας θα προχωρήσει με μόλις 30 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο - την ίδια στιγμή που επίσης αναμένεται να αυξηθούν τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 1,83%, ενώ του 2ετούς ενισχύεται εννέα μονάδες βάσης, στο 1,18%. Μία με δύο μονάδες υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών 10ετών κρατικών ομολόγων:
-του γερμανικού στο -0,04%
-του γαλλικού στο 0,35%
-του ελληνικού στο 1,69%
-του ισπανικού στο 0,68%
-του ιταλικού στο 1,38%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v