Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Κάτω από το 2% για πρώτη φορά υποχωρεί ο ελληνικός 10ετής τίτλος. Η «επίδραση» της υποψηφιότητας Λαγκάρντ για την ΕΚΤ στις αποδόσεις της Ευρώπης και ο παράγων «εκλογές».

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Σε club χωρών με απόδοση χαμηλότερη του 2% εισέρχεται η Ελλάδα, με το δεκαετές της ομόλογο να κάνει για πρώτη φορά πράξη κάτω από αυτό το επίπεδο. Χαμηλότερη απόδοση του 2%, πλην όλων των ευρωπαϊκών χωρών, εμφανίζουν τα ομόλογα χωρών με πολύ υψηλότερη επενδυτική βαθμίδα και χωρίς capital controls στην εγχώρια οικονομία.

Η κίνηση του ομολόγου ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πορεία των ευρωπαϊκών ομολόγων σε όλες τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η επίδραση της κ. Lagarde στις αποδόσεις της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα αισθητή και σήμερα.

Ξένοι διαχειριστές ωστόσο επισημαίνουν ότι η κίνηση των εγχώριων ομολόγων είναι πιο εντυπωσιακή, διότι στις 15/5 και λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, η απόδοση του δεκαετούς ήταν στα πέριξ του 3,6%, με την απόδοση από τις 102,5 μονάδες βάσης να διαμορφώνεται στις 116 μονάδες βάσης πλέον ή απόδοση άνω του 13%.

 

Σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ διαμορφώνονται ωστόσο και οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία και Αυστρία. Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας στη δεκαετία υποχωρεί σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος, ενώ στην Ιταλία η απόδοση του δεκαετούς τίτλου άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v