Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε βαθύ «κόκκινο» η Wall Street

Βαθαίνει το sell-off στην αμερικανική αγορά λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης. Βουτάει 3,5% ο Nasdaq. Προς πέμπτο αρνητικό κλείσιμο ο S&P 500. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 3,24% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε βαθύ «κόκκινο» η Wall Street

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, οδεύοντας προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών της εποχής Τραμπ, καθώς συνεχίζονται οι αναταράξεις στις αγορές ομολόγων.

Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ παραμένουν στην ατζέντα, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να προειδοποιεί το Πεκίνο να μην προχωρήσει σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις του νομίσματος.

O Dow Jones διολισθαίνει 2,7% ή 700 μονάδες στις 25.702 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 3,5% στις 7.467 μονάδες και ετοιμάζεται να κλείσει τον Οκτώβριο με απώλειες πάνω από 6%, τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από το 2016.. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 2,7% στις 2.798 μονάδες, τη μεγαλύτερη από τις 25 Ιουνίου. 

Ο S&P 500 υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Οι 10 από τους 11 τομείς του δείκτη βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τη χειρότερη επίδοση. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, μετά την αναπάντεχη πτώση τον Αύγουστο.

Εξαιρουμένων των κατηγοριών των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,4% υψηλότερα τον περασμένο μήνα. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,4% στα 73,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,07% χαμηλότερα, στα 1.190 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,152 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,24%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές FAANG. Το Facebook υποχωρεί 1,5%, η Amazon διολισθαίνει 2.9%, η Apple 1,7%, το Netflix 4% και η Alphabet 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v