Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hπια άνοδος στη Wall Street μετά το sell-off

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς επιχειρούν να ανακάμψουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες. Κέρδη για αργό και χρυσό. Στο 1,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο.

Hπια άνοδος στη Wall Street μετά το sell-off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επανεκτιμούν τα ρίσκα από τη διαφαινόμενη κατάρρευση της κινεζικής Evergrande και παράλληλα έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,3% στις 34.097 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% υψηλότερα στις 14.791 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,47% στις 4.378 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης βούλιαξε 1,78%, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,7%, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 2,19% χαμηλότερα. Οι δείκτες είχαν φτάσει στα χαμηλά ημέρας να υποχωρούν 3%, αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης καθώς πολλοί έσπευσαν να «αγοράσουν τη βουτιά».

Ο δείκτης «φόβου» VIX εκτινάχτηκε πάνω από τις 26 μονάδες τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με το πότε σχεδιάζει η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει την περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι αναμένει επιβράδυνση των αγορών κάποια στιγμή το 2021.

Η Fed θα δημοσιεύσει το ανακοινωθέν για τα επιτόκια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο ενισχύθηκαν 3,9% σε μηνιαία βάση, έναντι προσδοκίας για αύξηση κατά 1%. Τον Ιούλιο οι ενάρξεις κατοικιών είχαν καταγράψει βουτιά 7%.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, οι ενάρξεις κατοικιών έφτασαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.55 εκατ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τα 1.543 εκατ.

Αντίθετα, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών ενισχύθηκαν 6% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα από τις προβλέψεις για άνοδο κατά 2,3%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,31%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει οριακά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,173 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 70,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.774 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v