Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για την επιδείνωση της πανδημίας στην Κίνα. Σε νέο υψηλό 20 ετών το δολάριο έναντι του ευρώ, με ράλι 1,3%. Πτώση για το αργό και τον χρυσό. Βουτιά 6,9% για τη μετοχή του Twitter.

Υποχωρεί η Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για νέα lockdown στην Κίνα και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου, που θα αρχίσουν να ανακοινώνουν οι εισηγμένες μέσα στην εβδομάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,55% στις 31.165 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 1,9% στις 11.407 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,1% στις 3.856 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Οι δύο δείκτες, όπως και ο S&P 500, έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

Στην Κίνα, η Σαγκάη εντόπισε το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής BA.5, ενώ το Μακάο ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καζίνο του για μια εβδομάδα. «Οι αντίθετοι άνεμοι όσον αφορά τον κορωνοϊό δεν είναι ένα καθαρά κινεζικό φαινόμενο. Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, αν και ο κίνδυνος lockdown στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. παραμένει εξαιρετικά χαμηλός», τονίζει ο Ανταμ Κρισαφούλι της Vitak Knowledge.

Αναλυτές της BlackRock προειδοποίησαν τους επενδυτές να μην «αγοράσουν τη βουτιά», τονίζοντας ότι δεν βλέπουν γρήγορη ανάκαμψη στις μετοχές. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter βουτάει 6,9% στα 34 δολάρια, μετά την απόφαση του Έλον Μασκ να αποσύρει την πρόταση για την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου έναντι 44 δισ. δολαρίων. Ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι το Twitter δεν είναι ειλικρινές για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό διολισθαίνει 1,6% στα 103,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.736 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 1,3% έναντι του ευρώ σε νέο υψηλό 20 ετών, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0058 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 7 μονάδες βάσης, στο 3,023%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v