Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο. Στο 2,96% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 2,5% για το αργό. Άλμα 14% για την Pinterest. Ράλι 5% για Citigroup.

Ανοδος στη Wall Street μετά τις λιανικές πωλήσεις

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» μια νέα παρτίδα τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. 

O Dow Jones ενισχύεται 2,09% στις 31.271 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,51% υψηλότερα στις 11.420 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,78% στις 3.857 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την Πέμπτη, με τον Nasdaq να γυρίζει σε θετικό έδαφος.

Ένας νέος γύρος τραπεζικών αποτελεσμάτων από τη Wells Fargo και τη Citigroup πρόσφερε περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 48% ενώ έβαλε στην άκρη κεφάλαια για επισφαλή δάνεια.

Η μετοχή καταγράφει κέρδη 2,8% στα 39,9 δολάρια.

Πτώση 27% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου κατέγραψε η Citigroup, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα αποθέματα για δυνητικά κόκκινα δάνεια. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή καταγράφει άνοδο 5,3% στα 46 δολάρια. 

Μια μέρα νωρίτερα, οι JPMorgan Chase και Morgan Stanley ανέφεραν αποτελέσματα χειρότερα από τις προβλέψεις. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 1% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pinterest σημειώνει άνοδο 14% μετά από αναφορά της Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία ο ακτιβιστής επενδυτής Elliott Management πήρε μερίδιο άνω του 9% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,55% στα 98,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα στα 1.710 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,006 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,96%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v