Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με πρωταγωνιστή τον τομέα της τεχνολογίας. Αλμα 7% για το Netflix. Νέα πτώση για το δολάριο. Στο 2,97% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Υποχωρεί 1% το αργό.

Νέα άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Θετικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά την Τετάρτη, μετά τα ισχυρά κέρδη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,11% στις 31.793 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 11.756 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,03% στις 3.937 μονάδες.

Οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου πέτυχαν μια «90% ανοδική συνεδρίαση» την Τρίτη, με περισσότερο από το 90% των μετοχών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο να ανεβαίνουν και να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% του όγκου συναλλαγών.

«Θεωρούμε αυτή την ανοδική ημέρα ως ένα σημάδι ότι η καλοκαιρινή ανάκαμψη για τις αμερικανικές μετοχές μπορεί να συνεχιστεί», έγραψε αναλυτής της Bank of America.

Ο Dow πραγματοποίησε ράλι πάνω από 700 μονάδες κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν άνοδο 2,8% και 3,1%, αντίστοιχα. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν πάνω από τους αντίστοιχους κινητούς μέσους όρους 50 ημερών για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές επισήμαναν ότι η επιδείνωση του κλίματος ήταν αυτή που δημιούργησε ευκαιρία για αγορές μετοχών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 5,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,12 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 5,37 εκατ.

Αυτός ήταν ο πέμπτος διαδοχικός μήνας που οι μεταπωλήσεις κατοικιών κινούνται χαμηλότερα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix ενισχύθηκε περισσότερο από 7%. Η πλατφόρμα συνεχούς ροής περιεχομένου ανακοίνωσε ότι έχασε μόνο 970.000 συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, λιγότερο από τα 2 εκατομμύρια που είχε προβλέψει προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,38% στα 102,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,01% στα 1.709 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0237 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει 5 μονάδες βάσης, στο 2,97%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v