Η αγορά ακινήτων στηρίζει την Wall Street

Θετικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στην Wall Street. Ξεκουράζονται στα επίπεδα ρεκόρ οι Dow και S&P, ενώ προσβάλλει ξανά τις 4.000 μονάδες ο Nasdaq. Eντυπωσιακή θετική έκπληξη από την αγορά ακινήτων. Εκτίναξη για τις μετοχές Tiffany και Workday.

Μικτά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι δείκτες Dow Jones και S&P αναπαύονται στα επίπεδα ρεκόρ τους, ενώ ο Nasdaq συνεχίζει να "φλερτάρει" τις 4.000 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 16.085 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,08% στις 1.804 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,04% υψηλότερα στις 3.996 μονάδες.

Θετικό κλίμα δημιούργησε η στατιστική ανακοίνωση για την αγορά ακινήτων, όπου ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών εκτινάχθηκε 6,2% τον Οκτώβριο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών και πλέον, ξεπερνώντας τις 1 εκατομμύριο άδειες.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 70,4 από 72,4 τον Οκτώβριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Tiffany & Co. εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αναμένεται στην συνέχεια το Q3 της Barnes & Noble. Η μετοχή της Workday εκτινάσσεται 11%.

Οι συναλλαγές στην Wall Street προβλέπεται να είναι «ήρεμες» στις επόμενες συνεδριάσεις, ενόψει της αργίας της Πέμπτης για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι δύο βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν χθες με πολύ μικρές διακυμάνσεις αλλά πάντως σε επίπεδα ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq δεν κατάφερε να κρατήσει το επίπεδο των 4.000 μονάδων που κατέκτησε πρόσκαιρα μέσα στην συνεδρίαση, για πρώτη φορά από το 2000.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του πετρελαίου που βούλιαξε χθες στον απόηχο της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, ανακάμπτει σήμερα ελαφρώς. Το συμβόλαιο του αργούο ενισχύεται 0,07% στα 94,14 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v