Ανασύνταξη μετά το σοκ για την Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά τη χθεσινή βουτιά, λαμβάνοντας στήριξη από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Kέρδη πάνω από 1% για Nasdaq. Ράλι 4% για την Google. Απώλειες 0,6% για το χρυσό. Υποχωρεί το αργό. Κάτω από το 1,35 διολίσθησε το ευρώ.

Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του S&P από τον Απρίλιο, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Google αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,71% στις 17.097 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,50% υψηλότερα στις 4.429 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,02% στις 1.978 μονάδες.

«Επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα σήμερα στις αγορές μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Ουκρανία» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. «Αλλά μεγάλα ονόματα όπως η Google θα δώσουν κάποια κατεύθυνση. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό σημείο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα από αρκετές εταιρείες» πρόσθεσε.

Πτώση σημείωσε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε τον Ιούλιο στις 81,3 μονάδες, από 82,5 τον Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,60% στα 1.309 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,19% στα 103,2 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανική λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο 1,35. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ισοτιμία υποχώρησε στο 1,349, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου. 

Άνοδο 4% καταγράφει η Google, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άλμα 9,1% σημειώνει η μετοχή της Skywork Solutions. Η εταιρεία προέβλεψε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα φτάσουν τα 1 δολάριο ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 87 σεντς.

Απώλειες 1,2% σημειώνει η IBΜ. H εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν 2% σε σχέση με πέρυσι, στα 24,4 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 24,1 δις δολάρια.

Πτώση 1,5% σημειώνει η AbbVie. Η φαρμακευτική συμφώνησα να αγοράσει την Shire έναντι 55 δισ. δολαρίων.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v