Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Άνοδος 1,2% για τη μετοχή της AIG. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις της Banco Espirito Santo. Πιέσεις στο δολάριο. Απώλειες 0,45% για το χρυσό. Πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών για τον S&P και τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων οχτώ μηνών για τον Dow Jones.

Στη Wall, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% στις 16.569,28 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 0,72% στις 1.938,99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,72% στις 4.383,89 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν κατά κύριο λόγο τα εταιρικά αποτελέσματα εξαιτίας της απουσίας μακροοικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η μετοχή της Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett ενισχύθηκε 3% μετά την ανακοίνωση αυξημένων εσόδων και κερδών στο β' τρίμηνο.

Άνοδος 1,2% για τον τίτλο της AIG που ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στον αντίποδα η μετοχή της Michael Kors υποχώρησε 7,4% -καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P- καθώς η διοίκηση προέβλεψε μειωμένη κερδοφορία για το έτος.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μεταξύ άλλων η Walt Disney Co. και η Time Warner.

Έως σήμερα το 76% των εταιρειών έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία και το 65% γνωστοποίησαν πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Επιπλέον, στήριξη στην ανοδική κίνηση στη Wall Street έδωσε και η «διάσωση» της Banco Espirito Santo από την Πορτογαλική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της Λισαβόνας περιλαμβάνει «σπάσιμο» της τράπεζας και ένεση πολλών δισ. ευρώ κεφαλαίων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,14 δολ., σημειώνοντας πτώση 0,2% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 0,2% στα 23,06 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3422 δολ. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,50 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,47%. Αντίστοιχα και η απόδοση του 5ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες στο 1,64%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,55% στα 98,44 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% στα 1.289 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v