Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά το μηνιαίο ρεκόρ 3,8% του S&P. Βουτιά 2,8% για το αργό, στα $93,16 το βαρέλι. Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος 2% για την Tesla. Σε νέο επίπεδο ρεκόρ η μετοχή της Apple.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall με τον τομέα παραγωγής ενέργειας να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς η βουτιά του αργού αντισταθμίζει τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποίηση επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό την τελευταία τριετία.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 17.034 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,32% στις 1.997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στις 4.580 μονάδες.

Ο δείκτης ISM που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας του κλάδου μεταποίησης στην αμερικανική οικονομία, επιταχύνθηκε τον Αύγουστο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2011. Ο δείκτης ανήλθε στο 59 από 57,1 τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί περίπου στο 56,9.

H Wall Street δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας για την Ημέρα Εργασίας. Ο δείκτης S&P κατέκτησε την Παρασκευή το 32ο ρεκόρ της φετινής χρονιάς, αποκομίζοντας κέρδη 3,8% τον Αύγουστο, που ήταν η καλύτερη εμφάνιση στον συγκεκριμένο μήνα από το 2000.

Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης κατέκτησε για πρώτη φορά το «ορόσημο» των 2.000 μονάδων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι όλων των μεγάλων υπολοίπων νομισμάτων και ασκεί πρόσθετες πιέσεις στις αγορές μετάλλων και πετρελαίου.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει σε χαμηλό δύο μηνών στην Νέα Υόρκη ενώ το παλλάδιο υποχωρεί από τα υψηλά 13 ετών. Βουτιά 2,88% σημειώνει το αργό πετρέλαιο, στα 93,16 δολάρια το βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα προκαλεί η ανακοίνωση της συγχώνευσης Norwegian Cruiseκαι Prestige Cruises.

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ κινείται η μετοχή της Apple ενόψει της παρουσίασης των νέων iPhone και iPad, στα 103,74 δολάρια.

Η Dollar General ενισχύεται μετά την νέα βελτιωμένη προσφορά για την Family Dollar Stores.

Η Tesla Motors προσθέτει άνοδο 2,3% στο ρεκόρ της Παρασκευής.

Η Newfield Exploration υποχωρεί 2%, με τον τομέα παραγωγής ενέργειας να διολισθαίνει συνολικά 1,3%.

Άλμα 7,2% καταγράφει η μετοχή της Stapels, μετά την αναβάθμιση από την Credit Suisse.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v