Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι μετοχές στη Wall Street μετά τα χθεσινά κέρδη. Βουτιά 3,5% για το αργό. Ράλι για το δολάριο. Κάτω από το 1,05 υποχωρεί το ευρώ. Μικρή άνοδος για το χρυσό. Απώλειες 2,6% για τη μετοχή της Noble.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά το μεγαλύτερο ράλι τον τελευταίο μήνα, καθώς η βουτιά στο αργό οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,38% στις 17.648 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,82% χαμηλότερα στις 4.853 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,11% στις 2.043 μονάδες.  

Ο S&P 500 κατέγραψε χθες το μεγαλύτερο ράλι από τις 3 Φεβρουαρίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση στις λιανικές πωλήσεις. Ο δείκτης οδεύει για τρίτη εβδομαδιαία πτώση.

τιμές παραγωγού των ΗΠΑ σημείωσαν αναπάντεχη πτώση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% μετά από πτώση 0,8% τον Ιανουάριο. Ήταν η τέταρτη διαδοχική πτώση.

Τους δώδεκα μήνες ως τον Φεβρουάριο, οι τιμές παραγωγού έπεσαν 0,6%. Είναι η πρώτη ετήσια πτώση από το 2009.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται κάτω από το επίπεδο του 1,05, στο χαμηλό δώδεκα ετών του 1,048.

Ο δείκτης ICE U.S.  Dollar σκαρφάλωσε πάνω από τις 100 μονάδες για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2013. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 3,7% στα 45,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται 0,44% υψηλότερα στα 1.157 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Noble σημειώνει πτώση 2,6%. Oι μετοχές της Schlumberger και της ConocoPhillips υποχωρούν 0,9%.

Η μετοχή της Herbalife ενισχύεται 4,5%. Καλά πληροφορημένη πηγή σημείωσε πως αξιωματούχοι εξετάζουν χειραγώγηση μετοχών από τον Bill Ackman.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v