Ήπια πτώση στη Wall Street

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών οδηγούν τους δείκτες της Wall Street σε μικρές απώλειες. Στο μεγάλο deal μεταξύ Kraft-Heinz στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Ήπιες πιέσεις στην Wall Street, μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η συμφωνία συγχώνευσης των Kraft και Heinz.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση τον Φεβρουάριο, δείχνοντας πως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης ενδέχεται να επιβαρύνει τον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα. Οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση των παραγγελιών κατά 0,2%.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι Kraft και Heinz ανακοίνωσαν ότι συγχωνεύονται, και δημιουργούν την 3η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών της Αμερικής και την 5η μεγαλύτερη παγκοσμίως.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,36% στις 17.946 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 κατά 0,16% στις 2.088 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq κατά 0,41% στις 4.973 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v