Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Dow Jones

Τρίτη ημέρα ανόδου για τους δείκτες στη Wall Street με ώθηση από το ράλι του αργού. Βουτιά για τα treasuries. Πτώση 2,2% του γεν έναντι του δολαρίου. Ανέκαμψε η στερλίνα. Απώλειες για το χρυσό. Άλμα 11% για την American Airlines.

Ο Dow Jones ακολούθησε τον S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι του αργού και τα αποτελέσματα της Alcoa.

O βιομηχανικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% ή 120 μονάδων, στο ιστορικό υψηλό των 18.347 μονάδων. Ο Nasdaq κινήθηκε 0,69% υψηλότερα στις 5.022 μονάδες. Κέρδη 0,7% κατέγραψε ο S&P 500, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ.

Η Αlcoa σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο μηνών μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές των παραγωγών εμπορευμάτων και των μεταφορικών κατέγραψαν τα υψηλότερα κέρδη, με την American Airlines να πραγματοποιεί άλμα 11%.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες ενισχύθηκαν στο υψηλότερο επίπεδα από το Νοέμβριο. Η εξορυκτική Freeport-McMoRan ενισχύθηκε 11%.  

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανέκαμψε από το χαμηλό δύο μηνών μετά από δημοσίευση έκθεσης του ΟΠΕΚ που προβλέπει υψηλότερη ζήτηση και χαμηλότερη παραγωγή την επόμενη χρονιά.

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε 4,6% υψηλότερα στα 46,8 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα έκλεισαν την Τρίτη το ασήμι και ο χρυσός, καθώς η υποχώρηση των ανησυχιών γύρω από το Brexit περιορίζει την ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως διολίσθησε 1,6% στα 1.335 δολάρια ανά ουγκιά. Το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 20,17 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποίησε άλμα 2,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 104,9 γεν. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 24 Ιουνίου.Ισχυρή άνοδο σημείωσε η στερλίνα, καθώς η πρώην υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας την Τετάρτη.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε 2,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1.3265 δολάρια.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου εκτινάχτηκε οκτώ μονάδες βάσης, στο 1,51%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v