Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στην ομιλία Τραμπ

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από τις μετοχές ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Ανοδος 2% για το αργό. Σε υψηλό τριών εβδομάδων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στην ομιλία Τραμπ

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, διατηρώντας τα κέρδη και μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,28% στις 19.784 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα, στις 5.548 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,21% στις 2.268 μονάδες, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη. 

«Η ορκωμοσία είναι σίγουρα μια μεγάλη στιγμή για τις αγορές», σύμφωνα με αναλυτή της Bank of New York Mellon στο Λονδίνο. «Μπορεί να αποκτήσουμε καλύτερη ιδέα για το τι σχεδιάζει ο Τραμπ σήμερα», τονίζει.

Οι μετοχές πραγματοποίησαν ράλι μετά τη νίκη-έκπληξη του κ. Τραμπ, με τους δείκτες να επιτυγχάνουν μια σειρά από ρεκόρ εν μέσω προσδοκιών για μείωση της φορολογίας και αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών. Ωστόσο το ράλι έχει μείνει από δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αποδείξεις ότι η άνοδος θα δικαιολογηθεί και από συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,1% υψηλότερα στα 52,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,17% στα 1.203 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0658.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 2,49%. To επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bristol-Myers πραγματοποιεί βουτιά 10%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του S&P 500.

Άνοδο 10% σημειώνει η μετοχή της Skyworks, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v