Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί μαζί με την Amazon η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη. Βουτιά 3,7% για Amazon. Aπώλειες 2,8% για την ExxonMobil. Διευρύνει τις απώλειες το δολάριο.

Υποχωρεί μαζί με την Amazon η Wall Street

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και ενώ οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ακολουθούν χαμηλότερα την Amazon.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 21.774 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,27% στις 6.364 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 2.470 μονάδες. 

Η μετοχή της Amazon βουτάει 3,7%, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν πολύ κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών. 

Απώλειες 2,8% σημειώνει η μετοχή της ExxonMobil. O πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 3,4 δισ. δολάρια ή 0,78 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του 2017, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 0,84 σεντς ανά μετοχή.

Απά τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με την ανάπτυξη να ανέρχεται στο 2,6%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύθηκαν κατά 2,8%, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων για εξοπλισμό σημείωσαν άνοδο 8,2%.

Εν τω μεταξύ, η αξία των αποθεμάτων υποχώρησε ελαφρώς για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο. Οι εξαγωγές κινήθηκαν 4,1% υψηλότερα και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,1%.

Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στο 1,2% από 1,4% προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,63% στα 49,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,26% στα 1.269 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,731 δολαρίου/ευρώ.

Οι απώλειες του αμερικανικού νομίσματος διευρύνθηκαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v