Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Συγκρατημένη άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης. Στο 0,91% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που ανεβαίνει ο αριθμός κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων δήλωσαν ότι προσπαθούν να παρατείνουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης για μία επιπλέον εβδομάδα ώστε να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο τόνωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία.

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις έχουν λάβει νέα ώθηση μετά το νομοσχέδιο των 908 δισ. δολαρίων που παρουσίασε δικομματική ομάδα Γερουσιαστών.

Στο μεταξύ, επαρκείς πληροφορίες για την ποιότητα του εμβολίου Covid-19 που ανέπτυξε με τη BioNTech παρείχε η Pfizer στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με έκθεση του προσωπικού της FDA, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σε αυτή αναφέρεται ότι τα δεδομένα που ελήφθησαν από την Pfizer έδειξαν ότι δεν υπάρχουν «συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια, που θα απέκλειαν την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης». Επιπλέον, αναφέρεται ότι «είναι λογικό να πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει την Covid-19 και ότι τα οφέλη του υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,35% ή 104 μονάδες, στις 30.173, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 3.702 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στις 12.582 μονάδες. Οι S&P 500 και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow Inc. (+2,5%) και Johnson & Johnson (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-1%) και Home Depot (-0,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,4% στα 45,60 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.874 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,91%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2103 δολ. από 1,2109 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v