Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τον S&P 500 να επιχειρεί να βγει από την περιοχή διόρθωσης. Στο 4,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 2,6% για το αργό. Πάνω από τα $2.000 ο χρυσός.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για ευρύτερη εξάπλωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,7% στις 32.973 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,27% υψηλότερα στις 12.803 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,3% στις 4.171 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με απώλειες 2,1%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου. Ο S&P 500 κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 2,5% και εισήλθε σε περιοχή διόρθωσης, καθώς βρέθηκε πάνω από 10% χαμηλότερα από το προηγούμενο υψηλό. O Νasdaq κινήθηκε 2,6% χαμηλότερα.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, την ανακοίνωση της Apple για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και την έκθεση για την απασχόληση που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εμπλακεί άλλες δυνάμεις στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. Αν και ο πόλεμος έχει εισέλθει σε μια δεύτερη φάση, «δεν έχει προκαλέσει σημαντική αποστροφή ρίσκου στις αγορές», τόνισε αναλυτής της XM σε σημείωμα. «Είναι πιθανόν ότι κάποια από τα ρίσκα έχουν ήδη αποτιμηθεί αλλά ίσως υπάρχει και η αντίληψη ότι το Ισραήλ προχωράει προσεκτικά στην επίτευξη των στρατιωτικών του στόχων, περιορίζοντας έτσι το ενδεχόμενο ευρύτερης περιφερειακής κρίσης», σημείωσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,6% στα 83,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 2.008 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,058 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται έξι μονάδες βάσης στο 4,91%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v