Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία έδωσε ώθηση στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον Nasdaq (+1,1%). Εκτός "διόρθωσης" ο S&P 500. Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της Microsoft. Στο 4,42% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Η τεχνολογία έδωσε ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street καθώς οι επενδυτές δεν βλέπουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, μετά και τις καλές μετρήσεις πληθωρισμού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Οι «ταύροι» παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς μέχρι το τέλος του έτους μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού. «Είμαστε θετικοί για τις μετοχές και αναμένουν διεύρυνση του ράλι καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει σε μια βιώσιμη οικονομική επέκταση αλλά με ήπιο ρυθμό» έγραψε ο επικεφαλής επενδύσεων της Oppenheimer, John Stoltzfus.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,58% ή 203 μονάδες στις 35.151, ο S&P 500 πέρασε πάνω από τα επίπεδα διόρθωσης, σημειώνοντας άνοδο 0,74% στις 4.547 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 14.284 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+4,3%) και Intel (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Caterpillar (-1%) και Walgreens Boots (-0,8%).

Επιπλέον, η μετοχή της Microsoft έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύθηκε 2,2% μετά την είδηση ότι ο πρώην CEO της OpenAI θα ενταχθεί στο δυναμικό του τεχνολογικού κολοσσού.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών και την Παρασκευή η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Στο μεταξύ, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,42% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο μία μονάδα βάσης στο 4,91%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,4% στα 77,83 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.980 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0946.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v