Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τη Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 4,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για τον χρυσό. Απώλειες για το αργό.

Οριακή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 38.126 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,16% υψηλότερα στις 15.481 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,08% στις 4.894 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία. 

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός με βάση τον δείκτη-βαρόμετρο της Fed ήταν χαμηλότερος από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο, τα κέρδη των μετοχών ήταν πιο περιορισμένα σε σχέση με το ράλι της περασμένης εβδομάδας καθώς σημαντικές εταιρείες όπως η Intel και η Tesla απογοήτευσαν στο μέτωπο των αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Την εβδομάδα αυτή θα ανακοινώσει αποτελέσματα το 19% των εταιρειών του S&P 500. 

Μεταξύ των εταιρειών που θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο είναι οι Microsoft, Apple, Amazon, Meta και Alphabet.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 77,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,62% στα 2.029 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει το γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει 4 μονάδες βάσης στο 4,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v