Άνοδος στη Wall Street μετά την συμφωνία για προσωρινή παύση των εχθροπραξιών μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν.
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social: «Το Ιράν ζήτησε μια συνάντηση. Θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ντόχα».
Ο Dow Jones έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,59% ή 305 μονάδες στις 52.182, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,17% στις 7.440 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,07% στις 25.820 μονάδες.
Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Alphabet (+4,5%) και Caterpillar (+3,6%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Honeywell (-4,9%) και UnitedHealth (-2,4%).
Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν οι μετοχές των Johnson & Johnson και Applied Materials.
Η μετοχή της SpaceX «εκτινάχθηκε» 6,9% μετά την ανακοίνωση για ταχεία ένταξη στον δείκτη Nasdaq-100 στις 7 Ιουλίου.
Επιπλέον, η μετοχή της Comcast ενισχύθηκε 5,7%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας σε δύο ανεξάρτητες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Ο εταιρικός διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1,2% στα 72,92 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κινήθηκε υψηλότερα 1,9% στα 70,56 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,4% στα 4.039 δολ./oz.
Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,37% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,12%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,4%, έναντι του ευρώ στο 1,1427 δολ.