'Ανοδος με επιφυλάξεις στη Wall ενόψει Q1

Κράτησε τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones σε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ.

Κράτησε τις 11.000 μονάδες ο Dow Jones σε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση με τους επενδυτές να εμφανίζονται καθησυχασμένοι από την επίτευξη συμφωνίας για τo χρέος της Ελλάδας αλλά παράλληλα να στρέφουν την προσοχή του στα εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Πρώτη εταιρία που θα ανακοινώσει αποτελέσματα είναι η Alcoa, η οποία αναμένεται να διαμορφώσει και την τάση στην αυριανή συνεδρίαση στη Wall (τουλάχιστον στην έναρξη).

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη της Alcoa, το Q1 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι εισηγμένες Intel, Google, JP Morgan και Bank of America.

Έντονη δραστηριότητα –αλλά και παρασκήνιο- στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς η απόφαση εξαγοράς της RRI Energy από την Mirant δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον ενεργειακό κλάδο στις ΗΠΑ.

Επιπλέον η Palm ενισχύθηκε 9% μετά από δημοσιεύματα ότι θα ζητήσει προσφορές για την εξαγορά της εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα κοντά στο πέρας της συνεδρίασης, η ανακοίνωση από το υπουργείο οικονομικών, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, το Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 65,4 δισ. δολάρια - περιορισμένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους-δεν επηρέασε τους επενδυτές.

Από πλευράς ευρωπαϊκών εξελίξεων η αποσαφήνιση του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας εκτόνωσε εν μέρει τις ανησυχίες των επενδυτών για ευρύτερη αποσταθεροποίηση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Πτώση 0,7% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 84,32 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της  ενισχύεται 2,7% στα 27,44 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 3% στα 3,83 δολάρια. Αμετάβλητο το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,1 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 11.005,97 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,18% στις 1.196,48 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,16% στις 2.457,87 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 5.777,65 μονάδες, ο DAX0,02% υψηλότερα στις 6.258,69 μονάδες , ενώ ο CAC τερμάτισε αμετάβλητος στις 4.050,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v