Έπιασε νέο ιστορικό υψηλό ο Dow Jones

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα Q1 της Alcoa οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά για Dow, S&P.Θετικός ο αντίκτυπος από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Δεύτερη ημέρα ανόδου για πετρέλαιο.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου της Alcoa οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά για Dow, S&P. Θετικός ο αντίκτυπος από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Δεύτερη ημέρα ανόδου για πετρέλαιο.

Αναλυτικά, η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa που παραδοσιακά ξεκινά πρώτη την γνωστοποίηση αποτελεσμάτων στη Wall, ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης σημαντικά κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν για το σύνολο των εισηγμένων στον S&P, τα καθαρά κέρδη να περιοριστούν κατά 1,8% στο α’ τρίμηνο, προβλέποντας ουσιαστικά την πρώτη μείωση κερδοφορίας των εταιρειών από το 2009.

Ωστόσο τα αποτελέσματα της Alcoa ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 59% στο τρίμηνο παρά την μείωση στην τιμή του αλουμινίου.

Άλλωστε όπως αναφέρει η αναλύτρια της Wells Capital Management, Margie Patel, “Τα θεμελιώδη είναι πολύ καλά για να βάλει κάποιος ταβάνι στην αγορά. Στο δ’ τρίμηνο οι εταιρείες έδωσαν ιδιαίτερα συντηρητικές προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους με συνέπεια να μην αποκλείονται οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα των εισηγμένων."

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στα τραπεζικά αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και συγκεκριμένα των Wells Fargo και JP Morgan.

Επιπλέον, θετικό αντίχτυπο στην αγορά είχε η αποσυμπίεση του πληθωρισμού στην Κίνα καθώς ο δείκτης τιμών τον Μάρτιο ανήλθε στο 2,1% έναντι πρόβλεψης για άνοδο στο 2,5%.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές τα καλά στοιχεία πληθωρισμού στην Κίνα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να διατηρήσουν την αναπτυξιακή της πολιτική.

Από πλευράς τίτλων, η J.C. Penney Co. υποχώρησε 12% μετά τον εξοστρακισμό του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου εξαιτίας της μείωσης κατά 25% στις πωλήσεις το 2012.

Αξιόλογα κέρδη σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 0,45% , της Citigroup 0,7%% και της Wells Fargo υψηλότερα κατά 1,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,95% στα 94,24 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,85% στα 1.586 δολ./oz.

Στη συνεδρίαση της Wall, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 0,8% στο 0,64 δολ. και το δικαίωμα της σημείωσε άνοδο 3,4% στα 26,25 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow σημείωσε κέρδη 0,41%, στις 14.673,46 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,35%, κλείνοντας στις 1.568,61 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 3.237,86 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Dow όσο και ο S&P έπιασαν σήμερα νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, με τον δεύτερο δείκτη ωστόσο να κλείνει σε απόσταση μόλις 1,5 μονάδας από το νέο ιστορικό υψηλό.

Στις ευρωαγορές προσέφερε έμπνευση το ικανοποιητικό Q1 της Alcoa καθώς και τα συγκρατημένα μεγέθη για τον κινεζικό πληθωρισμό.

Ωστόσο τα θετικά πρόσημα περιορίστηκαν με το επιφυλακτικό άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 6.313 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,32% στις 7.638 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,12% υψηλότερα στις 3.671 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v