Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το "εορταστικό κλίμα" στην Wall Street

Με καλή ψυχολογία και χαμηλούς όγκους συναλλαγών εισέρχεται η Wall Street στην εβδομάδα των Χριστουγέννων. Στήριξη από το ράλι τιμών στο πετρέλαιο. Ενισχύεται το ρούβλι.

Διατηρείται το εορταστικό κλίμα στην Wall Street

Σε «παραδοσιακό» εορταστικό κλίμα καλών διαθέσεων και περιορισμένων όγκων συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες στην Wall Street κινούνται υψηλότερα.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου προσφέρει ώθηση στις διεθνείς αγορές και σηματοδοτεί πιθανή επιστροφή της ηρεμίας κατά την εβδομάδα των Χριστουγέννων, μετά την έντονη αναταραχή στις αρχές του Νοεμβρίου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,52% στις 17.897 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,14% στις 2.073 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 4.762 μονάδες.

Η Wall Street κατέθεσε πολύ καλή ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας με τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Οκτώβριο, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve δήλωσε ότι θα κάνει «υπομονή» για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

Πάντως τα σημερινά στατιστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες, γεγονός που θα μπορούσε να επιταχύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων. Ανακοινώθηκε ότι η οικονομική ανάπτυξη βελτιώθηκε αισθητά τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed.

Οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να περιορίζονται σταδιακά ενόψει της αργίας για την ημέρα των Χριστουγέννων. Η παραμονή των Χριστουγέννων κατά κανόνα είναι η συνεδρίαση με τους χαμηλότερους όγκους συναλλαγών του έτους στο αμερικανικό χρηματιστηριο.

Σήμερα, τις διεθνείς αγορές υποστηρίζει το ράλι τιμών του πετρελαίου, με το WTI στην Νέα Υόρκη να ανακαταλαμβάνει τα $58 και το Brent τα 62 δολάρια ανά βαρέλι στο Λονδίνο.

Οι ενεργειακές μετοχές ευνοούνται από την ανάκαμψη και ο τίτλος της Occidental Petroleum ενισχυεται 1,8%, της Halliburton 0,5% και της Chevron 0,4%.

Κατά τα λοιπά, η AbbVie εκτινάσσεται 5,6% κατόπιν έγκριση συκευάσματος καταπολέμησης της ηπατίτιδας Γ.

Στις υπόλοιπες αγορές, αισθητή είναι η ανάκαμψη για το ρούβλι, που διαμορφώνεται στα 56,11 ρούβλια ανά δολάριο από 59,46 στη προηγούμενη συνεδρίαση.

Θετικές κινήσεις καταγράφονται και στα περισσότερα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v