Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισε σε άνοδο η Wall Street υπό βροχή Q4

Κέρδη στη Wall Street σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων. Στάση αναμονής για την ΕΚΤ και στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Βροχή τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, πτώση της μετοχής Morgan Stanley. Νέα βουτιά πετρελαίου (-5%) λόγω του κινεζικού ΑΕΠ.

Γύρισε σε άνοδο η Wall Street υπό βροχή Q4

Θετική εικόνα επικράτησε στο άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου υπό «βροχή» τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά τα κέρδη γρήγορα εξανεμίστηκαν υπό το βάρος της βουτιάς 5% στην τιμή του πετρελαίου και τις ανηυσυχίες για την διεθνή οικονομία.

Ωστόσο προς το τέλος της συνεδρίασης οι δείκτες επανήλθαν σε θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,04% στις 17.517 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,13% στις 2.022 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,55% στις 4.661 μονάδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί και η Wall Street τις εξελίξεις ενόψει της τακτικής συνεδρίασης της ΕΚΤ, από την οποία αναμένονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street παρέμεινε χθες κλειστό λόγω αργίας. Το πεδίο των στατιστικών ανακοινώσεων είναι λιτό σήμερα, αλλά η ημέρα είναι πλούσια σε επιχειρηματικές ανακοινώσεις τριμήνου.

Από τα αποτελέσματα Q4, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley. Η μετοχή της υποχωρεί 3% καθώς ούτε τα κέρδη ούτε τα έσοδα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Η Delta Air Lines ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, η Halliburton προειδοποίησε ότι το 2015 θα είναι δύσκολη χρονιά, ενώ η Johnson & Johnson ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και έσοδα.

Οι εξελίξεις στην διεθνή οικονομία συνεχίζουν να δημιουργούν επιφυλάξεις στους αγοραστές στην Νέα Υόρκη, που περιμένουν μέτρα τόνωσης ειδικά για τις οικονομίες της Κίνας και της ευρωζώνης, ώστε να κρατηθεί σε τροχιά η παγκόσμια ανάπτυξη.

Από την Κίνα ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 7,4% πέρσι, περισσότερο από το 7,2% που περίμεναν οι αναλυτές αλλά ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από το 1990.

Η κινεζική επιβράδυνση επιταχύνει την πτώση του πετρελαίου, που βούλιαξε έως 5% και αυτη την ώρα υποχωρεί 3,7% στα 46,89 δολάρια ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

Οι μετοχές στην Σαγκάη ενισχύθηκαν 2% μετά το ξεπούλημα της Δευτέρας και ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 2,1% υψηλότερα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν τω μεταξύ παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα 7 ετών, καθώς προσδοκούν ότι η ΕΚΤ στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης θα ανακοινώσει έναρξη προγράμματος QE με στόχο την τόνωση της ρευστότητας και του πληθωρισμού.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 1,5% στα 1.295 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v