Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Κέρδη για το αργό. Απώλειες 3% για τη Verizon. Στο 2,74% η απόδοση του 10ετούς.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το βλέμμα στη Fed

Oριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,2% στις 24.582 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 7.067 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,01% στις 2.643 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αλλά η άνοδος ήταν η μικρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,7% σε ετήσια ανάγνωση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller. Ο ρυθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος από τον Ιανουάριο του 2015.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά 4,9%.

«Οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τους προηγούμενους μήνες», σημείωσε ο Ντέιβιντ Μπλίτζερ, πρόεδρος της Επιτροπής Δεικτών στην S&P Dow Jones Indices.

«Ο ρυθμός της αύξησης των τιμών επιβαρύνεται από την πτώση των μεταπωλήσεων κατοικιών και την πιο αδύναμη κερδοφορία. Οι πωλήσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τον Νοέμβριο του 2017 και κινήθηκαν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του 2018», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 53,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.313 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,74%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Verizon βουτάει 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v