Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street μετά τη συμφωνία στο Κογκρέσο

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες, με ώθηση από τη συμφωνία για αποφυγή νέου «λουκέτου» στην κυβέρνηση. Ισχυρά κέρδη για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ράλι στη Wall Street μετά τη συμφωνία στο Κογκρέσο

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, για την αποφυγή ενός ακόμα «λουκέτου» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ενώ ενισχύονται οι προσδοκίες για αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,45% στις 25.410 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,34% υψηλότερα στις 7.406 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 2.744 μονάδες 

Το βράδυ της Δευτέρας, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής, η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η νέα παράλυση υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, το λεγόμενο shutdown, στα τέλη της εβδομάδας, δήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας (το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) γερουσιαστές, έπειτα από μια συνάντηση των διαπραγματευτών.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία», είπε ένας από τους βασικούς Ρεπουμπλικάνους διαπραγματευτές, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, σύμφωνα με το CNN.

Οι μετοχές δέχονται ώθηση και από τη δήλωση του πρόεδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι δεν υπάρχει υψηλός κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ εκτινάχτηκε στο τέλος του 2018 σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, αντανακλώντας την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 7,34 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο από 7,17 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 53,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,2%, στα 1.314 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,64%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Molson Coors βουτάει 7%. Η ζυθοποιία ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη, τα οποία όμως ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Electronic Arts. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το νέο βιντεοπαιχνίδι της, το «Apex Legends», έχει προσελκύσει 25 εκατ. νέους παίκτες την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v