Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 3% για την Apple. Άνοδος για τον χρυσό.

Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς η προειδοποίηση της Apple για τα έσοδα τριμήνου έχει επαναφέρει τις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,4% στις 29.295 μονάδες, ο Nasdasq κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 9.711 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,2% στις 3.372 μονάδες .

Oι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα, λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων.

Η Apple προειδοποίησε την Τρίτη ότι τα έσοδα τριμήνου θα είναι κατώτερα του αναμενομένου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhone.
Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhone θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,3% χαμηλότερα στα 51,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,47% στα 1.593 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0796 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v