Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδική πορεία για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος ο Dow Jones, μετά από τετραήμερο ράλι. Απώλειες για αργό και χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Καθοδική πορεία για τη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, υπό «βροχή» μακροοικονομικών στοιχείων και εν μέσω ανησυχιών για την αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Ο Dow Jones κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 26.736 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,93% στις 10.454 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,6% στις 3.206 μονάδες. 

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στις ΗΠΑ σε μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τις οικογένειές τους, ενώ την Τετάρτη άφησε ανοιχτό να προχωρήσει σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και για υπαλλήλους της Huawei.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για κάποιους Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι γερουσιαστές Μαρκ Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ.

Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας επισκίασαν τα θετικά οικονομικά στοιχεία που έδειξαν ότι το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% το δεύτερο τρίμηνο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη 2%.

Από τα οικονομικά νέα στις ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 7,5% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα είναι πιο περιορισμένη, στο 5%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, κινήθηκαν 1,1% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου, καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού.

Οι νέοι αιτούντες έφτασαν το 1.300.000, λιγότεροι κατά 10.000 σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,25 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,02% χαμηλότερα στα 40,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.805 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,14 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 0,61%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 1,5%. Tα κέρδη δεύτερου τριμήνου έκαναν άλμα 45%, φτάνοντας στα $3,2 δισ. ή 1,96 δολάριο ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από 2,2 δισ. ή $1,23 έναν χρόνο πριν και έναντι πρόβλεψης για $1,12, σύμφωνα με το Reuters.

Βουτιά 3,8% καταγράφει η μετοχή της Bank of America. Τα κέρδη ανήλθαν στα $3,5 δισ. ή 37 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 27 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv. Τα έσοδα έφτασαν στα $22,5 δισ., οριακά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για $22 δισ.

Η μετοχή του Twitter υποχωρεί 2,6%. Οι λογαριασμοί του Έλον Μασκ και του Μπιλ Γκέιτς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δέχθηκαν επίθεση από χάκερς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v