Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι συνομιλίες στο Κογκρέσο ανεβάζουν τη Wall Street

Ανοδική η τάση καθώς κυβέρνηση και Δημοκρατικοί δηλώνουν έτοιμοι να αρχίσουν ξανά συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια σχετικά με την Covid-19. Ενισχύεται ο Dow, υποχωρεί ο Nasdaq.

Οι συνομιλίες στο Κογκρέσο ανεβάζουν τη Wall Street

Ανοδικά κινείται η Wall Street καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είναι ανοιχτή να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών για να διοχετεύσει περαιτέρω τονωτικές "ενέσεις" στην οικονομία πετυχαίνοντας έναν συμβιβασμό.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να ξοδέψει ό, τι πρέπει να ξοδέψουμε. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε περισσότερα χρήματα στο τραπέζι ", μιλώντας στο CNBC.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο άνω των 250 μονάδων, ήτοι σχεδόν 0,9%. Πασχίζει να μείνει όρθιος ο S&P 500. Πιέσεις κοντά 0,9% δέχεται ο Nasdaq, μετά το αρνητικό κλείσιμο την Παρασκευή, ύστερα από τέσσερα διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

Πωλητές κυριαρχούν στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, Facebook, Netflix, Microsoft, Amazon , Alphabet.

Οι μετοχές της Kodak βυθίστηκαν σχεδόν 30% όταν μια ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει δάνειο 765 εκατ. δολ. για την παραγωγή φαρμάκων για την καταπολέμηση της Covid-19.

Το S&P 500 απέχει περίπου 1% από το υψηλό όλων των εποχών. 

Boeing και Nike έχουν τις καλύτερες αποδόσεις στον Dow. Οι τράπεζες, όπως JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America, συμβάλλουν στα κέρδη.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσαν χθες ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν και πάλι τις συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια σχετικά με την COVID-19, έπειτα από εβδομάδες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, που ώθησαν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει χρήση των εκτελεστικών εξουσιών του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων θα ωφελήσει ελάχιστα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των Αμερικανών.

Οι συνομιλίες για ένα πέμπτο νομοσχέδιο κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19 οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο την Παρασκευή, μία εβδομάδα μετά την εκπνοή ενός σημαντικού επιδόματος ανεργίας, μαζί με τη λήξη της προστασίας των ενοικιαστών από τις εξώσεις, αφήνοντας τους Αμερικανούς εκτεθειμένους σε οικονομικά προβλήματα, καθώς τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 εξακολουθούν να αυξάνονται σε παναμερικανικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε το Σάββατο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με την υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων και μνημονίων για τα επιδόματα ανεργίας, την προστασία από τις εξώσεις, τα σπουδαστικά δάνεια, αλλά και τη φορολόγηση της μισθοδοσίας.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 364 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,31% στις 6.050 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 12.687 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 4.909 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να μην δίνουν σημασία στις σινοαμερικανικές εντάσεις που έχουν επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στην Ασία.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε εκτελεστικά διατάγματα με τα οποία από τα μέσα του επόμενου μήνα απαγορεύεται η χρήση των WeChat και TikTok από Αμερικάνους, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε επίσης πως θα επιβάλλει νέες κυρώσεις σε 11 άτομα, περιλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ Carrie Lam, για τον ρόλο της στην επίβλεψη και «εφαρμογή των πολιτικών καταπίεσης των ελευθεριών και ων δημοκρατικών διαδικασιών από το Πεκίνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v