Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Σπρώχνουν τον S&P 500 προς νέο ρεκόρ

Τα κέρδη προέρχονται από την εναλλαγή ρόλων, καθώς παίκτες φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων και πηγαίνουν σε τίτλους που θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας και την ανακάλυψη ενός εμβολίου.

Wall Street: Σπρώχνουν τον S&P 500 προς νέο ρεκόρ

Ανοδικά βαδίζει η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν θέσει στόχο να ωθήσουν τον S&P 500 στην κορυφή ενός νέου υψηλού όλων των εποχών.

O S&P 500 ενισχύεται 0,5% και θέλει σχεδόν άλλο τόσο να ανέβει ώστε να πιάσει το ιστορικό ρεκόρ των 3.393,52 μονάδων, στις 19 Φεβρουαρίου. Ο Dow Jones Industrial Average κάνει άλμα άνω των 300 μονάδων, ή 1.1%. Ο Nasdaq Composite πασχίζει να κρατηθεί έξω από το νερό.

Τα κέρδη προέρχονται από την εναλλαγή ρόλων, καθώς παίκτες φεύγουν από τις τεχνολογικές μετοχές μετά το ράλι  των προηγούμενων εβδομάδων και πηγαίνουν σε τίτλους που θεωρούν ότι θα επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας και την ανακάλυψη ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς τα κρούσματα καλπάζουν. Κλάδοι όπως οι κρουαζιέρες και οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται, καθώς είχαν υποχωρήσει σημαντικά.

Η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία κινείται στην παρασκευή του εμβολίου οδήγησε ορισμένους διεθνείς επιστήμονες να αναρωτηθούν μήπως για την Μόσχα το εθνικό κύρος έρχεται πριν από την επιστήμη και την ασφάλεια. Ωστόσο στην Γενεύη, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι ο οργανισμός και οι ρωσικές αρχές συζητούν την διαδικασία για πιθανή προέγκριση του ρωσικού εμβολίου.

Αυτό οδηγεί ορισμένους επενδυτές να βλέπουν με αισιοδοξία την προοπτική της ανακάλυψης εμβολίου μέσω του "ανταγωνισμού", κρατών και εταιρειών, για φαρμακευτική λύση στη φονική πανδημία.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, καθώς οι επενδυτές προετοιμάστηκαν για μια πλημμύρα έκδοσης χρέους από την αμερικανική κυβέρνηση και τις αμερικανικές εταιρείες. Βουτιά 4% στον χρυσό.

Στη άνοδο συμβάλει και η πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών για να διοχετεύσει περαιτέρω τονωτικές "ενέσεις" στην οικονομία πετυχαίνοντας έναν συμβιβασμό.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να ξοδέψει ό, τι πρέπει να ξοδέψουμε. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε περισσότερα χρήματα στο τραπέζι ", μιλώντας στο CNBC.

Παράλληλα, οι επενδυτές δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναφορές πως η Κίνα επέβαλε κυρώσεις σε 11 αμερικανούς πολίτες, περιλαμβανομένων των γερουσιαστών Τεντ Κρουζ, Μάρκο Ρούμπιο, Τομ Κότον, Τζος Χόλεϊ και Πατ Τούμεϊ. Τα «αντίποινα» αυτά ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα για επιβολή κυρώσεων σε 11 άτομα περιλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν στο Σάββατο Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι για να εξετάσουν την πορεία της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,63% στις 3670 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,59% στις 6.146 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 2,06% στις 12.948 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,37% στις 5.025 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v