Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος για τον χρυσό. Κέρδη και για το αργό. Στο 0,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές την Τετάρτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για νέα πακέτο τόνωσης πριν τις εκλογές.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,5% στις 28.538 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,76% χαμηλότερα στις 11.773 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,6% στις 3.491 μονάδες. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Wells Fargo ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,75 δισ. δολαρίων ή 42 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $4,04 δισ. ή 92 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουτιά 15,8% στα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε η Bank of America την Τρίτη για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, με πλήγμα από τις πιο υψηλές προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Αλμα 94% στα τριμηνιαία κέρδη της ανακοίνωσε η Goldman Sachs, καθώς αναζωπυρώθηκαν τα ντιλ και η δύναμή της από τις δραστηριότητες trading. Tα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από $1,8 δισ. έναν χρόνο πριν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άλμα 0,4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε επίσης 0,4%, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,59% στα 40,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,01% υψηλότερα, στα 1.913 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,178 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v