Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Συνέχεια στο ράλι της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει νέο υψηλό για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Στο επίκεντρο τα οφέλη από το πακέτο τόνωσης των $1,9 τρισ. Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones

Ανοδική τροχιά διατήρησαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να καταγράφει ιστορικό υψηλό για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να ποντάρουν στα οφέλη για την αμερικανική οικονομία από το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον παγκοσμίως στρέφεται στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα, αλλά και στις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολιασμών.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 32.953 μονάδες. Ο S&P 500 εμφάνισε κέρδη 0,65% στις 3.968 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 1,05% στις 13.459 μονάδες. 

Πρωταγωνιστές στην άνοδο του Dow Jones ήταν οι τίτλοι των Boeing και Nike με κέρδη άνω του 2%. 

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ που συνεδριάζει στις 16 και 17 Μαρτίου. Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ, μετά το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων μέσω του οποίου θα σταλούν άμεσες πληρωμές ύψους 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς.

«Κάποια μέλη του Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας ίσως σκέφτονται ότι τα επιτόκια θα πρέπει να κινηθούν υψηλότερα νωρίτερα από ό,τι περίμεναν τον περασμένο Δεκέμβριο», σημειώνουν αναλυτές της ΑΝΖ Research σε ενημερωτικό σημείωμα. Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί και η απόφαση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για τα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών, Δρ Αντονι Φάουτσι προειδοποίησε την Κυριακή ότι η μάχη του έθνους έναντι του ιού δεν έχει τελειώσει ακόμη και παρότρυνε τους Αμερικανούς να τηρούν τα μέτρα, καθώς οι Ευρωπαίοι βιώνουν νέα άνοδο των κρουσμάτων.

Στο προσκήνιο και οι εξελίξεις από το εμβόλιο της AstraZeneca, με το πάγωμα των εμβολιασμών σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών να προκαλεί ανησυχία. Για το θέμα συνεδριάζει εκτάκτως αύριο ο ΠΟΥ και η ευρωπαϊκή αρχή την Πέμπτη. 

Η Φρανκφούρτη έκλεισε με πτώση 0,28% στις 14.461 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε απώλειες 0,17% στις 6.749 μονάδες ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 0,17% στις 6.035 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο $1,193, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο 1,392 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v