Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ο Dow Jones με ώθηση από τις μετοχές ενέργειας και τις τράπεζες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,67% ανεβαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 3% για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές, σε μια εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 32.752 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 12.924 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,5% στις 3.930 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται υψηλότερα μετά την ανακοίνωση της Fed ότι οι τράπεζες μπορούν από το τέλος Ιουνίου να ξεκινήσουν και πάλι τις επαναγορές μετοχών και να αυξήσουν τα μερίσματα. «Το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να είναι πυλώνας ισχύος και η επιστροφή στο φυσιολογικό πλαίσιο μετά τα τεστ αντοχής αυτής της χρονιάς θα διατηρήσει την ισχύ αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση η Fed.

Oι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs σημειώνουν άνοδο 1%, ενώ η Bank of America καταγράφει κέρδη 1,5%.

Θετικά πρόσημα και για τις ενεργειακές μετοχές, ακολουθώντας την ανοδική πορεία του αργού. Η μετοχή της Chevron κινείται 1% υψηλότερα.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής δραστηριότητας υποχώρησαν κατά 1,0% τον περασμένο μήνα, μετά την ανάκαμψη κατά 3,4% του Ιανουαρίου.

Το προσωπικό εισόδημα έκανε βουτιά κατά 7,1%, μετά την άνοδο κατά 10,1% τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε τον Φεβρουάριο στα $86,7 δισ., αυξημένο κατά 2,1 δισ. ή 2,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Οι εξαγωγές προϊόντων μειώθηκαν κατά 5,1 δισ. δολάρια στα 130,1 δισ., ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,0 δισ. στα 216,9 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3,6% στα 60,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.723 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,178 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 4 μονάδων βάσης, στο 1,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v