Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανακάμπτει το αργό. Απώλειες για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο σε επίπεδα-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 33.766 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,39% στις 13.841 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,09% στις 4.124 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με κέρδη τουλάχιστον 2%. Ο Nasdaq κινήθηκε 3,1% υψηλότερα.

H Wall Street είναι σχετικά ήρεμη με τον S&P 500 να μην καταγράφει μεταβολές πάνω από 1% για πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις. Η μεταβλητότητα έχει υποχωρήσει σε προ πανδημίας επίπεδα. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX κινείται κάτω από τις 18 μονάδες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nuance Communications πραγματοποιεί άλμα 21%, μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας έναντι $16 δισ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Μicrosoft μετά τα $26 δισ. που δαπάνησε για να αποκτήσει το LinkedIn το 2016.

Η Tesla ενισχύεται 1,5% στα 687 δολάρια, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Canaccord Genuity σε «buy».

Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που θα οφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας. Η μετοχή της Carnival Cruise υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ η μετοχή της United Airlines βουτάει 5%.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των εισηγμένων, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση στα κέρδη. Τράπεζες όπως οι Goldman Sachs και JP Morgan συγκαταλέγονται στα «μεγάλα ονόματα» που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 60,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,43% στα 1.743 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1908 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 1,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v