Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones και ο S&P 500

Eπέστρεψε σε νεά ιστορικά υψηλά επίπεδα η αμερικανική αγορά. Απώλειες για το δολάριο. Στο 1,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Σε υψηλό έξι μηνών ο χρυσός. Βουτιά 10% για τη Robinhood. Πτώση 3% για το Facebook.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο Dow Jones και ο S&P 500

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη με ώθηση από τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα απέχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να ξεκινήσει την περιστολή των αγορών ομολόγων. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 35.084 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,11% υψηλότερα στις 14.778 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,42% στις 4.419 μονάδες.

Οι δείκτες ετοιμάζονται να κλείσουν τον μήνα υψηλότερα, με τον S&P 500 να έχει ενισχυθεί 2,9%, ο Nasdaq 1,8% και ο Dow Jones 1,8%. 

«Η αγορά κατανοεί ότι έχουμε ένα εκπλητικό τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο», δήλωσε ο Μάικλ Ρέινολντς, αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Glenmede. «Αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη σεζόν είναι το guidance που παίρνουμε για τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα» πρόσθεσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε με ρυθμό 6,5% σε ετήσια βάση, αρκετά κάτω από το 8,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές του Dow Jones.

Eν τω μεταξύ, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 400.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουλίου. Το νούμερο είναι σχεδόν διπλάσιο από τα προ πανδημίας επίπεδα και πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 385.000 αιτήσεις.

Πτώση 1,9% σημείωσαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Κτηματομεσιτών.

Στο ταμπλό, η Robinhood έκανε ντεμπούτο στη Wall Street στα 38 δολάρια αλλά έφτασε να υποχωρεί ως και 10%. 

Το PayPal βούτηξε 5% και το Facebook διολίσθησε 3%.

Άλμα 4% σημείωσε η μετοχή της Ford.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,183 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου έμεινε αμετάβλητη στο 1,26%.  

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,54% στα 72,83 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός πραγματοποίησε ράλι 1,5% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά, υψηλό έξι μηνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v