Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στα treasuries

Σε αρνητικό έδαφος οι S&P 500 και Nasdaq. Στο 1,5% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό πάνω από τα $75. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στα treasuries

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, εν μέσω πιέσεων από τον τεχνολογικό κλάδο κα την άνοδο των αποδόσεων των treasuries.

O Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 34.925 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% χαμηλότερα στις 14.907 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,25% στις 4.444 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης κινήθηκε 0,6% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, σπάζοντας το πτωτικό σερί τριών εβδομάδων. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,02%.

Ως τώρα, ο Σεπτέμβριος επιβεβαιώνει τη φήμη του καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 1,5% και οδεύει στον πρώτο αρνητικό μήνα από τον Ιανουάριο. Ο δείκτης βρίσκεται 2% κάτω από το ρεκόρ που σημείωσε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 5 μονάδες βάσης, στο 1,5%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις στις αγορές ομολόγων πυροδότησαν μια νέα στροφή στις μετοχές αξίας, με την κατεύθυνση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων να παραμένει ο βασικός καταλύτης για τις αποδόσεις και το rotation», τόνισε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Κρις Σένιεκ της Wolfe Research.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, καθώς ενισχύθηκαν κατά 1,8% σε μηνιαία βάση. Συνολικά αυξήθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, φτάνοντας στα 263,5 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένου του τομέα μεταφορών, οι νέες παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,17 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,7% στα 75,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,1% στα 1.753 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Dow πραγματοποιεί άλμα 5,4% στα 59,8 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη 2,3% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v