Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Άνοδος 2% για το αργό, πάνω από τα $81. Κέρδη 2% για τη Chevron. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Με αναλλαγές προσήμων και ήπιες μεταβολές κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές μετακινούνται από τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών σε αυτές του ενεργειακού τομέα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 34.682 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,11% στις 14.595 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 4.386 μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές καταγράφουν ισχυρά κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της τιμής της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι.

Η μετοχή της Chevron σημειώνει άνοδο 2,2% στα 104 δολάρια.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Facebook, Apple, Amazon, Microsoft και Alphabet. Αρνητικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχε έκθεση που δημοσίευσε νωρίτερα τη Δευτέρα η Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2022 στο 4% από 4,4% προηγουμένως, ενώ για τη φετινή χρονιά αναμένει ανάπτυξη 5,6% αντί για 5,7%. Ο αμερικανικός κολοσσός επικαλέστηκε τη διακοπή της δημοσιονομικής στήριξης από το Κογκρέσο και την πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Την Τετάρτη θα δημοσιεύσει αποτελέσματα η JP Morgan, για να ακολουθήσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα η Goldman Sachs, η Bank of America, η Morgan Stanley, η Wells Fargo και η Citigroup.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσουν επίσης η Delta Airlines και η Walgreens Boots Alliance.

Αναλυτές προβλέπουν αύξηση κερδών κατά 27,6% για τον S&P 500 το τρίτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη αύξηση για το τρίτο τρίμηνο από το 2010.

Την περασμένη εβδομάδα ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,2%, για να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 25 Ιουνίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,157 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v