Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τους Nasdaq και S&P 500 να ενισχύονται πάνω από 3% και 2% αντίστοιχα. Στο 2,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 2% για το αργό. Μικρή πτώση για χρυσό. Άλμα 8% για τη μετοχή της Macy's.

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα θετικά νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ τα στοιχεία για το ΑΕΠ επιβεβαίωσαν την προηγούμενη μέτρηση. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,8% στις 32.705 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 3,05% στις 11.802 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 2,2% στις 4.066 μονάδες.

Ο Dow Jones έχει κλείσει σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Ωστόσο, η αγορά φαίνεται να έχει ανακάμψει κάπως αυτή την εβδομάδα, με τους Dow Jones και S&P 500 βρίσκονται 2,75% και 2% υψηλότερα αντίστοιχα από την αρχή της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 0,7%.

«Τα στοιχεία είναι υποστηρικτικά για μια πιθανή στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση από τη Fed αρκετούς μήνες από τώρα», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, η ζήτηση επιβραδύνεται και ίσως και η άνοδος των τιμών αρχίζει να επιβραδύνεται. Και αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα αρχίσει να προετοιμάζεται το έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για μια στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στις 210.000. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 215.000, όπως σημειώνει το Reuters.

Τo ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση. Η πρώτη μέτρηση είχε δείξει ύφεση 1,4%.

Εν τω μεταξύ, με βάση τα πρώτα στοιχεία για τα εταιρικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, υποχώρησαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 12,5% σε ετήσια βάση.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Macy's ενισχύεται 8% στα 378 δολάρια. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη.

Άλμα 11% και 15% πραγματοποιούν οι μετοχές των Dollar General και Dollar Tree αντίστοιχα, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,4% στα 112,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,2% στα 1.842 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0717 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε 3 μονάδες βάσης, στο 2,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v