Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

Σε ρυθμούς ράλι ο δείκτης Dow Jones, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης του πληθωρισμού, με κέρδη άνω των 700 μονάδων χάρη στην ευρεία άνοδο για Apple και Ιntel. Πιέζεται χαμηλότερα η Amazon. Ανοδικά οι αποδόσεις των treasuries.

Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

Ισχυρή ανοδική κίνηση για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το Σεπτέμβριο που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά μόλις 0,3% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας σημάδια επιβράδυνσης, με τον δομικό πληιωρισμό να ενισχύεται 0,5%, ανάλογα των εκτιμήσεων. 

Σε 12μηνη βάση, ο πληθωρισμός εμφανίζεται αυξημένος κατά 5,1%, έναντι 4,9% τον Αύγουστο. 

O Dow Jones ενισχύεται κατά 2,4% στις 32.808 μονάδες καταγράφοντας άνοδο άνω των 700 μονάδων, με τον S&p 500 να σημειώνει κέρδη 2,12% στις 3.888 μονάδες. Κέρδη 2,4% και για τον τεχνολογικό Nasdaq, στις 11.055 μονάδες, παρά τις πιέσεις για τον τίτλο της Amazon, λόγω αδύναμου guidance του τεχνολογικού κολοσσού για τα κέρδη δ' τριμήνου. 

Τα ισχυρά κέρδη του Dow Jones οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της Apple και της Intel, καθώς ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των trasuries, με το αμερικανικό διετές να ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,359% και το 10ετές να ανεβαίνει κατά 7 μονάδες βάσης, στο 4,016%. Παράλληλα, οι ανοδικές πιέσεις στους μισθούς υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο, από τα αυξημένα επίπεδα του προηγούμενου τριμήνου. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v