Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: «Τρέχει» η ασφαλιστική παραγωγή στο 9μηνο

Πώς κινούνται στο εννεάμηνο οι θυγατρικές των ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών. Τα μερίδια αγοράς.

Κύπρος: «Τρέχει» η ασφαλιστική παραγωγή στο 9μηνο

Σημαντική ανάπτυξη σημείωσε η ασφαλιστική παραγωγή στην Κύπρο κατά το πρώτο φετινό εννεάμηνο, καθώς εμφάνισε υψηλότερες επιδόσεις τόσο σε σχέση με πέρυσι, όσο και σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Ειδικότερα, η παραγωγή στον κλάδο ζωής διαμορφώθηκε στα 374,4 εκατ. ευρώ και ήταν υψηλότερη κατά 15,8% σε σχέση με πέρυσι, όταν πέρυσι είχε αυξηθεί κατά 10,3% σε σύγκριση με το 2020. Επίσης, η παραγωγή στους γενικούς κλάδους διαμορφώθηκε στα 391,1 εκατ. ευρώ και ήταν υψηλότερη κατά 3,4% σε σχέση με πέρυσι, όταν πέρυσι είχε αυξηθεί κατά 0,6% σε σύγκριση με το 2020.

Στον κλάδο ζωής ηγετικά μερίδια αγοράς εμφάνισαν οι εταιρείες Eurolife (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 27,8%, CNP Cyprialife (θυγατρική της πολυεθνικής CNP) με 22,9%, Universal Life με 12,5%, Hellenic (θυγατρική της Ελληνικής Τράπεζας) με 8,8% και Ancoria με 7,9%.

Σε ότι αφορά τις ελλαδικών συμφερόντων ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο ζωής, η Prime Insurance εμφάνισε μερίδιο αγοράς 5,2%, η Altius 4,9% και τέλος η Εθνική Ασφαλιστική 3,1%.

Λιγότερο «συγκεντρωμένη» είναι η κυπριακή αγορά στους γενικούς κλάδους, όπου ηγετικά μερίδια αγοράς κατέχουν οι θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας Κύπρου (Γενικές Ασφάλειες Κύπρου και Eurolife με 11,3% και 4,6% αντίστοιχα), οι θυγατρικές της CNP (CNP Ασφαλιστική και CNP Cyprialife με 11,1% και 3,1% αντίστοιχα), η Trust με 8%, η Universal με 7,7%, η Παγκυπριακή (θυγατρική της Ελληνικής Τράπεζας) με 7,5% και η AIG με 5,8%.

Από τις ελλαδικών συμφερόντων ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο ζημιών, η Εθνική εμφάνισε στο φετινό εννεάμηνο μερίδιο 3,6% όσο και η Altius, ακολούθησε η Υδρόγειος με 3,1%, η Prime με 2,3%, η Interamerican με 1,6% και η Allianz με 0,9%.

Να σημειωθεί πως η Interamerican δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά μόνο στον κλάδο οχημάτων και μόνο μέσω της Anytime. Κατά τα τελευταία χρόνια ενισχύει το μερίδιο αγοράς της και στο φετινό εννεάμηνο εμφάνισε αύξηση παραγωγής κατά 20,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v