Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην ασφαλιστική παραγωγή της Κύπρου το Q1

Τα μερίδια αγοράς των εταιριών του κλάδου και οι επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Μεγαλόνησο.

Ράλι στην ασφαλιστική παραγωγή της Κύπρου το Q1

Με αύξηση παραγωγής κατά 11,3% στον κλάδο ζωής και κατά 12,4% στις γενικές καλύψεις έκλεισε το πρώτο φετινό τρίμηνο για την κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία.

Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν συνέχεια ενός ανοδικού πρώτου τριμήνου του 2022 έναντι εκείνου του 2021 (+25,5% στον κλάδο ζωής και 2,1% στις γενικές καλύψεις) με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται ένα καλό κλίμα για τις περαιτέρω προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς στο Νησί της Αφροδίτης.

Στον κλάδο ζωής πρωτοστάτησαν οι εταιρείες Eurolife (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με μερίδιο 28,3%, η CNP Cyprialife (του πολυεθνικού Ομίλου CNP) με 21,5%, η Universal Life με 11,3%, η Ancoria με 10,5% (πολύ ψηλότερα από το περυσινό 7%) και η Hellenic (θυγατρική της Ελληνικής Τράπεζας) με 9,3%.

Από ελλαδικής πλευράς, στον κλάδο ζωής το μερίδιο αγοράς της Altius διαμορφώθηκε στο 5,6% (από 5,7% πέρυσι), της Prime στο 4,8% (όσο και πέρυσι) και της Εθνικής Ασφαλιστικής στο 2,9% (2,6% πέρυσι).

Λιγότερο συγκεντρωμένη είναι η κυπριακή αγορά στους γενικούς κλάδους, με τα μεγαλύτερα μερίδια να κατέχουν κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο οι θυγατρικές της CNP (CNP Ασφαλιστική και CNP Cyprialife) με 15%, οι θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου (Γενικές Ασφάλειες Κύπρου και Eurolife) με 14,4%, η Trust με 8,6%, η AIG με 7,6%, η Παγκυπριακή (θυγατρική της Ελληνικής Τράπεζας) με 7,5% και η Universal Life με 7,3%.

Από ελλαδικής πλευράς, στις γενικές καλύψεις η Εθνική Ασφαλιστική κατείχε μερίδιο αγοράς 3,7%, η Υδρόγειος 3,6%, η Altius 3,2%, η Prime Insurance 2,3%, η Interamerican με 1,7% (έναντι 1,5% πέρυσι, δραστηριοποιείται μόνο μέσω της Anytime) και η Allianz με 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v