Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑΚ: Αντιδράσεις μετόχων για τη δημόσια πρόταση της Malloupas & Papacostas

Οι βασικοί μέτοχοι οι οποίοι κατέχουν άμεσα το 83,01% της εταιρείας και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει επιπλέον 8,5%, υπέβαλαν δημόσια πρόταση με τίμημα χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή του τίτλου.

ΧΑΚ: Αντιδράσεις μετόχων για τη δημόσια πρόταση της Malloupas & Papacostas

Τις διαμαρτυρίες μετόχων μειοψηφίας από Κύπρο και Ελλάδα έχει προκαλέσει η υποβολή δημόσιας πρότασης στην εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Malloupas & Papacostas έναντι τιμήματος που αυτοί θεωρούν ως ιδιαίτερα χαμηλό.

Ειδικότερα, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης (δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου) οι οποίοι κατέχουν άμεσα το 83,01% της εταιρείας και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει ένα επιπλέον 8,5%, υπέβαλαν δημόσια πρόταση με προσφερόμενο τίμημα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο «πάτωμα» του ΧΑΚ!

Επιπλέον, η προσφερόμενη τιμή αντιστοιχεί σε μια αποτίμηση της εταιρείας στα 10,8 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου ανέρχονταν στα 29,4 εκατ. ευρώ (δείκτης P/E 0,37) και τα καθαρά κέρδη της περυσινής χρονιάς στα 3,533 εκατ. ευρώ (δείκτης P/E 3,05). H εισηγμένη εταιρεία επίσης διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, καθώς ο δείκτης κυκλοφοριακής της ρευστότητας διαμορφώνεται στο 1,53.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η Malloupas & Papacostas αύξησε τόσο τον κύκλο εργασιών της (από τα 23,74 στα 24,33 εκατ. ευρώ), όσο και την καθαρή της κερδοφορία (από τα 821 χιλ. στο 1,3 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη από εργασίες διαμορφώθηκαν στο 1,943 εκατ., έναντι 1,291 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η ουσία είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι έχουν ουσιαστικά ήδη ξεπεράσει το απαιτούμενο όριο του 90%, οπότε θα έχουν τη δυνατότητα εξόδου της μετοχής από το χρηματιστήριο μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v