Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Υπερβολικοί οι φόβοι για Ελλάδα

Οι φόβοι των επενδυτών ότι η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη βραχυπρόθεσμα σε κρίση ρευστότητας είναι λανθασμένοι, αναφέρει η Moody’s σε έκθεση (2/12) με τίτλο "Investor fears of liquidity crisis in Greece are overdone".

Moodys: Υπερβολικοί οι φόβοι για Ελλάδα
Οι φόβοι των επενδυτών ότι η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη βραχυπρόθεσμα σε κρίση ρευστότητας είναι λανθασμένοι, αναφέρει η Moody’s σε σχετική έκθεση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου και τίτλο "Investor fears of liquidity crisis in Greece are overdone".

Το ρίσκο βρίσκεται στην πιθανή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας σε μακροχρόνιο επίπεδο, εξηγεί ο διεθνής οίκος.

Ο κίνδυνος η Ελλάδα να μην μπορεί να δανειστεί στο μέλλον δεν διαφέρει δραστικά και για πολλά άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αναφέρει η Moody’s.

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος εκφράζει τον προβληματισμό του για ενδεχόμενη επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας μακροχρόνια, δεδομένο που θα επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Οι κίνδυνοι ρευστότητας, εφόσον υπάρξουν, είναι πιθανότερο να εμφανιστούν μεσομακροπρόθεσμα παρά βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Moody’s.

Σημειώνεται ότι η Moody's έχει υποβαθμίσει το outlook της ελληνικής οικονομίας σε αρνητικό με πιθανή υποβάθμιση, ενώ σημειώνει ότι θα ολοκληρώσει την εξέταση της οικονομίας και θα εκδώσει σχετική έκθεση (με πιθανή μια υποβάθμιση της αξιολόγησης) στα τέλη του 2009 με αρχές του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v