Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκανδαλώδες "αντάρτικο" στη Ρεβυθούσα!

Για δεύτερη ημέρα παραμένει ελλιμενισμένο το πλοίο των Μυτιληναίου-ΜΟΗ με τα 65.000 κ.μ. LNG, χωρίς να μπορεί να ξεφορτώσει στη Ρεβυθούσα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΣΦΑ είναι εξαφανισμένα. Ετοιμάζονται αγωγές. 

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Σκανδαλώδες αντάρτικο στη Ρεβυθούσα!
«Αντάρτικο» κατά της απόφασης της ΡΑΕ να αποδεσμευτεί χωρητικότητα στη Ρεβυθούσα προκειμένου να εξυπηρετηθεί και το φορτίο LNG της κοινοπραξίας ομίλου Μυτιληναίου και Motor Oil φαίνεται ότι εξακολουθούν να κάνουν στελέχη της ΔΕΣΦΑ, συνεπικουρούμενοι τόσο από τους συνδικαλιστικούς φορείς της Επιχείρησης, αλλά και της ΔΕΠΑ.

Το πλοίο με τα 65.000 κ.μ. LNG εξακολουθεί και παραμένει για δεύτερη ημέρα ελλιμενισμένο, χωρίς να μπορεί να ξεφορτώσει στη Ρεβυθούσα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΣΦΑ είναι από χθες εξαφανισμένα και δεν μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση μεταφοράς μεταξύ των δύο μερών.

Χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΡΑΕ, που γνωμοδότησε θετικά στην αιτιολογημένη γνώμη που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ κ. Κανελλόπουλος για αποδέσμευση χωρητικότητας στη Ρεβυθούσα, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Μυτιληναίος-Motor Oil αναζήτησαν τη νομική σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ και τον αρμόδιο διευθυντή δραστηριότητας μεταφοράς, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση.

Έκτοτε, αναζητούνται ακόμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, ο πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ κ. Μαυρομάτης έχει συγκαλέσει για τις 5 το απόγευμα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να αλλάξει την αιτιολογημένη γνώμη για αποδέσμευση χωρητικότητας στη Ρεβυθούσα ακυρώνοντας την προηγουμένη.

Με τα δεδομένα αυτά, Μυτιληναίος και Motor Oil ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εκατομμυρίων ευρώ κατά της ΔΕΣΦΑ, η οποία κινδυνεύει να πληρώσει πολύ μεγάλα πρόστιμα τόσο από τη ΡΑΕ, όσο και από την Ε.Ε. για την ολιγωρία που επιδεικνύει για τη ρύθμιση του θέματος. Κι αυτό όταν είναι γνωστή ήδη και η βούληση του ΥΠΕΚΑ, όσο και της ΡΑΕ να εξυπηρετηθεί και άλλος χρήστης στην αγορά πέραν της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερωθεί ότι τον Ιανουάριο καταφθάνει στην Ελλάδα επιτελείο της Κομισιόν, προκειμένου να «ξεσκονίσει» κυριολεκτικά όλη τη νομοθεσία στον ενεργειακό τομέα της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα μας δεν αποκλείεται να βρεθεί πολύ σοβαρά υπόλογη απέναντι στην Ε.Ε. για μια σειρά παραλείψεις και καθυστερήσεις στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ανέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v