Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο Κατσέλη για αναδιάρθρωση κλωστηρίων Λαναρά

Σχέδιο αναδιάρθρωσης της Κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά παρουσίασαν συνεργάτες της υπουργού Οικονομίας, κ. Λούκας Κατσέλη σε εκπροσώπους των πιστώτριων τραπεζών. Καταρχήν θετικές οι τράπεζες. Τι περιλαμβάνει.

Σχέδιο Κατσέλη για αναδιάρθρωση κλωστηρίων Λαναρά
"Σανίδα σωτηρίας" της χειμαζόμενης Κλωστοϋφαντουργίας Λαναρά αναζητά να βρει η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των τραπεζών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι συνεργάτες της κ. Κατσέλη, εξέθεσαν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, που αφενός λύνει οριστικά την ανάγκη συνεχούς χρηματοδότησής της και αφετέρου έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, τόσο για τον ίδιο τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης όσο και για τις περιοχές που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες της.

Το σχέδιο αφορά στη διατήρηση μέρους των υφιστάμενων δραστηριοτήτων και στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων, σήμερα, περιουσιακών στοιχείων, με έμφαση στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των βασικών μετόχων, προκειμένου να προκαλέσει σχετικό διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία για την οριστική αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών φέρεται να ανταποκρίνονται κατ' αρχάς θετικά στις προτάσεις του υπουργείου, καθώς με το συγκεκριμένο σχέδιο μπορούν να επιστραφούν στα ταμεία των τραπεζών κεφάλαια που θεωρούνται ξεγραμμένα.

Αυτό ουσιαστικά που εκκρεμεί είναι να υλοποιηθούν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές (Δημόσιο και τράπεζες) που αφορούν σε ήδη εγκεκριμένο δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου το οποίο δεν έχει εκταμιευθεί στο σύνολό του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μελέτη και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v